Меденки с различни глазури

08/12/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Ще ви покажем как да превърнете семплите меденки в истинско произведение на кулинарното изкуство "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции40-50 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 299
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • мед - 300 г
  • захар - 300 г
  • мазнина - 300 г (наполовина мас и олио)
  • карамфил - 1 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • яйца - 3 - 4 броя
  • брашно - около 1 кг
  • лимони - лимонова кора
  • яйца - 2 белтъка, за бялата глазура
  • захар - 250 г пудра, за бялата глазура
  • лимонов сок - 1 с.л., за бялата глазура
  • какао - 3 - 4 с.л., за шоколадовата глазура
  • захар - 2 - 3 с.л., за шоколадовата глазура
  • масло - 1 бучка, за шоколадовата глазура
  • кокос - стърготини и шоколадови стърготини за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете захарта с малко вода, както и мазнината отделно.
От продуктите замесваме средно тесто. Разточваме кора с дебелина половин сантиметър. Изрязваме меденки с различни форми. Пекат се в умерена фурна, а след като изстинат се топват или овалват в глазурите.

За да приготвите бялата глазура разбийте на сняг всички съставки. Част от белтъчната смес може да се боядиса в различни цветове. С нея се намазват меденките и се оставят да изсъхнат.

За шоколадовата глазура слагаме на котлона какаото, захарта и малко вода. Бъркаме докато се сгъсти. Добавяме 1 бучка масло и дръпваме от огъня. Бъркаме още малко, докато се поохлади. Меденките се намазват с помощта на четчица.

Докато меденките са още влажни поръсваме тези с бялата глазура с шоколадови пръчици, а другите с кокосови стърготини. Меденките са най-вкусни, когато са отлежали 2-3 дена.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар