Яхния от домашно пиле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Яхния от домашно пиле1 / 2
04/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чубрица - 1 щ.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 2 щ.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашното пиле се почиства и се сварява леко в подсолена вода, заедно с един дафинов лист, сол и няколко зърна черен пипер. Тази практика е необходима, тъй като домашните птици са по-жилави.

След това се изважда от водата, като бульонът не се изхвърля, защото по-късно ще се ползва.

Пилето се нарязва на парчета и се оставя настрана. В тенджера се запържва скълцаният лук и щом стане прозрачен, към него се добавя доматеното пюре.

Долива се бульонът и се слагат парчетата месо. Яденето се оставя да къкри на огъня до пълното сваряване на пилешкото.

Накрая яхнията се сгъстява, като брашното се размива с малко от соса и се добавя в тенджерата. Поръсва се с още подправки, разбърква се и се оттегля от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: