Крехко телешко контрафиле на фурна

05/10/2015
от КаринаНовак
"Телешкото не на всеки се получава толкова крехко, сочно и ароматно както ако следвате тази майсторска рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 986
  • Преглеждания за месеца469
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг контрафиле
  • лук - 3 глави
  • за маринатата
  • зехтин - 3 с.л.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • мащерка - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • бял пипер - 2 щ.
  • розмарин - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се намазва добре с приготвената марината и се поставя в затворен съд в хладилника. В този вид то трябва да престои една нощ.

След това се премества в огнеупорна тава и около него се слага нарязан лук.

Пече се към половин час на силна фурна, след което месото се облива с отделилия се сос и тавата се запечатва с алуминиево фолио.

Ястието се пече още около 40 минути до пълна готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар