Телешко бон филе на грил тиган

16/10/2015
Симеон
отСимеонНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 378
  • Преглеждания за месеца278
  • Преглеждания за седмицата106
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г бон филе
  • за маринатата
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • оцет - 4 с.л. балсамов
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеното месо се нарязва на пържоли с дебелина около 1.5 сантиметра. Не е нужно те да се обработват с чук, тъй като бон филето е крехко.

Чесънът се счуква и се смесва с останалите съставки за маринатата. С получения сос се натриват пържолите и се оставят за известно време в хладилника. Обикновено и половин час върши работа.

След това маринованите пържоли се пекат на грилован тиган от двете страни. Времето за печене зависи от това дали предпочитате пържолите по-сочни или по-препечени.

Готовите пържоли се съчетават със зеленчукова гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар