Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Хляб със семена в хлебопекарна

Хляб със семена в хлебопекарна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Хляб със семена в хлебопекарна1 / 4
12/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Настройвате програмата и сутринта ставате, събудени от аромата на вкусен и здравословен хляб със семена"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г за хляб
  • ръжено брашно - 150 г
  • пълнозърнесто брашно - 200 г
  • мая - 1 с.л. суха
  • вода - 360 мл
  • ленено семе - 80 г сурово
  • слънчогледови семки - 20 г сурови
  • тиквени семки - 2 с.л. сурови
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете контейнерчето на хлебопекарната и го намажете със зехтина. Налейте водата и сипете трите вида брашно, както и семената.

Накрая сложете маята и върнете контейнерчето обратно в машината. Затворете капака на хлебопекарната и изберете подходяща програма, с която да бъде направен хлябът.

Щом той се изпече, го извадете от машината и го завийте с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: