Люти чушлета в марина

06/10/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър1186279416
"Лютите чушлета в марината са чест гост на трапезата, защото винаги внасят нотка пикантност и настроение!"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4 буркана
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 445
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре чушлетата и ги цепнете леко, за да могат да поемат по-добре от маринатата. Сипете оцета, захарта, солта, дафиновите листа и олиото в тенджера. Кипнете сместа на бавен огън, като непрекъснато разбърквате. Добавете половината от чушките в маринтата и ги притиснете леко.

Кипнете за около 10 минути и ги извадете. Повторете същатата процедура с оставащите чушки. Оставете маринатата да се охлади и я смесете с нарязаните магданоз и целина. Нарежете скилидките чесън и ги добавете към маринатата.

Кипнете отново сместа на много бавен огън и варете 2-3 минути. Изсипете сместа върху чушките. Разбъркайте внимателно и сложете в хладилник за 24 часа. Разпределете ги в буркани, залейте с маринатата. Затворете и съхранявайте на прохладно място.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар