понеделник, 24 ноември

Пиле с грах

Публикувана от:
Видяно: 11 297 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Пилешко
Рецепта за Пиле с грах
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле, по - едро
  • грах - 250 г пресен
  • домати - 100 мл от консерва
  • лук - 1 глава кромид + 5 малки лукчета
  • моркови - 1 брой
  • копър - 1/4 връзка пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка кафява
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • лио - 50 мл

Приготвяне на Пиле с грах

Почистеното и нарязано на порции пиле се слага да заври на котлона с 500 мл вода. След като кипне се обира пяната. Месото се оставя да поври 10 минути. Съдът се оттегля от котлона, а пилешките порции се изваждат добре отцедени от течността и се слагат в чиния.

Бульонът се прецежда през цедка. В тенджера за готвене се налива 50 мл олио и се слага 1 ч.л. сол. Лукът се нарязва на ситно и се изсипва в тенджерата да се позапържи. След като стане прозрачен се добавят пилешките мръвки и се разбърква с дървена лъжица.

Налива се прецеденият бульон и съдът се похлупва. Грахът се измива и добавя в тенджерата след като заври бульонът. Добавят се доматите от консерва и морковът, нарязан на кубчета.

Ястието ври на среден котлон за 50-60 минути. Най-накрая се добавят червен пипер и копър, накълцани на ситно. Похлупва се и се оставя да се къкри на изключен котлон. Сервира се порция месо с част от яхнията.

3.5 от 8 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и бърза рецепта за Пиле с грах. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай останалите специалитети за Пиле с грах. Вкусни рецепти от местната и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Пиле с грах в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.