Сръбска шкембе чорба

06/10/2015
от ЗлатанНовак
"И сърбите имат своята вкусна шкембе чорба - вижте тяхната рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 705
  • Преглеждания за месеца582
  • Преглеждания за седмицата130
  • Рейтинг2,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистеното и измито шкебме престоява с подкиселена с оцет вода поне три часа, за да се отстрани неприятната му миризма. Лукът, чесънът и чушките се нарязват на кубчета и се запържват в малко мазнина.

Добавят се 2 с.л. брашно, подправките и 2 литра вода. Щом водата заври, се влага и нарязаното на кубчета шкембе. Вари се в продължение на 60-80 минути.

Щом яденето е готово, се отдръпва от огъня. Поръсва се наситнен магданоз и начупено сирене, след което се поднася.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар