Задушени свински бузи с шери

06/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо657
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 голяма глава
  • свинско месо - 650 г бузи, почистени
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кимион - 3 щ.
  • шери - 150 мл
  • бульон - 2 ч.ч. телешки
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в дълбок тиган и добавете нарязания на ситно лук. Щом той се задуши, го отстранете от тигана. Поръсете нарязаните на парчета бузи с брашно и малко черен и червен пипер.

Добавете още мазнина в тигана и запържете бузите. Когато месото се позапържи, върнете лука обратно и поръсете с останалите подправки. Налейте виното и разбъркайте.

След 3-4 минути добавете и бульона. Оставете яденето да къкри на бавен огън още около два часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар