Свински бузи с доматен сос

06/10/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо740
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.5 кг бузи
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • целина - 1 стрък
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • мащерка - 2 щ.
  • розмарин - 2 щ.
  • черен пипер
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистените бузи и ги подсушете. Нарежете ги на парчета и ги поръсете с черен пипер и сол.

Загрейте маслото в тиган и сложете бузите. Гответе, докато месото се позачерви от всички страни. Поръсете с подправки, след което отстранете бузите от съда.

Нарежете морковите и лука на дребно и ги задушете в мазнината. Добавете виното, доматите и месото.

Оставете да къкри няколко минути и отдръпнете тигана от огъня. Прехвърлете яденето в огнеупорен съд и печете на 180 градуса още час и половина.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар