Домашен гроздов оцет

07/10/2015
mihail
отmihailНовак
"Не купувайте евтини имитации, когато можете сами да си направите домашен гроздов оцет!"
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 857
  • Преглеждания за месеца799
  • Преглеждания за седмицата238
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • мая - 1/2 кубче, жива
  • грозде - 1 шепа, качествено
  • хляб - 1 филия, ръжен
  • захар - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера налейте един литър вода. Изсипете захарта и разбъркайте. Оставете разтвора да къкри на огъня двадесетина минути и отдръпнете. Щом течността изстине до четиридесет градуса, пуснете в нея филията хляб и маята, която преди това е смесена с малко вода.

Сложете капак на тенджерата и я оставете в топло помещение. Там тя трябва да престои три денонощия. След това получената течност се разпределя в две стъклени шишета.

Приготвеното количество грозде се поделя в тях. Бутилките се затварят с капачки и се оставят на стайна температура за четиринадесет дни. Полученият оцет се филтрира и се ползва за овкусяване на ястия.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар