Прасенце на Чеверме

06/10/2015
Даначо
отДаначоНовак
"Какво ти агне? Най-вкусното месце, което сме хапвали, е от младо прасенце на чеверме! Юнашка работа "
Приготвяне30 мин.
Готвене6 мин.
Общо36 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 948
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прасенце - 1 бр. (около 14 - 15 кг)
  • сол
  • черен пипер
  • олио - или свинска мас
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и подсушено прасенце натъркайте с подправките и оставете да престои така за 1 нощ.

На следващия ден го намажете с мазнината хубаво и сложете лимон в устата му, след като го нанижете.

Запалете огъня в двата края на камината - това е нужно, защото бутовете изискват повече време за печене от ребрата. Може да покриете ушите на прасенцето с алуминиево фолио, за да не изгорят.

Печете на равномерен огън за около 5-6 часа, като чевермето непрекъснато трябва да се върти. През цялото време на печенето мажете прасето с мазнина. Прасенцето е готово, когато добие хубава златиста коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар