Телешко сукалче на фурна

19/10/2015
Запрян
отЗапрянНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 627
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1.3 кг месо от сукалче
  • масло - 1 бучка
  • праз - 2 стръка
  • за маринатата
  • зехтин - 1 к.ч.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • бахар - 2 щ.
  • къри - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от сукалче се нарязва на парчета и се отърква с марината от изброените продукти. Престоява така 1-2 часа и се слага в намаслена тавичка заедно с накълцания праз. Долива се малко вода и съдът се запечатва с алуминиево фолио.

Пече се около половин час в предварително загрята фурна на силна температура.

После градусите се намалят и фолиото се отстранява, за да се допече месото. В случай че водата се е изпарила, може да се долее още.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар