Домашни гофрети с кисело мляко

07/10/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267544
"Една хубава и точна рецепта на домашни гофретки, която безотказно работи! Пробвай и ти!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 036
  • Преглеждания за месеца730
  • Преглеждания за седмицата182
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно – 1.5 ч.ч.
  • кисело мляко – 1.5 ч.ч.
  • захар – 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • бакпулвер – 1 с.л.
  • олио – 1 с.л.
  • ванилия – 1 ч.л.
  • канела – 2 с.л.
  • яйца – 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте уреда за гофретите.

В дълбока купа смесете заедно яйцата, солта, захарта, ванилията и киселото мляко.

Смесете всички сухи съставки в друга купа, разбъркайте и прибавете към горната смес. Разбъркайте добре.

Намазнете уреда и изпечете пухкавите гофрети. Сервирайте ги със сладко по избор.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

мнс
мнс
07.03.2016 14:04
Ей хора защо бакпувер ,а не сода??
Бакпулвер се слага в прясно мляко,а в кисело мляко се слага сода.
Така знам.
2
0
Радомира Михайлова
Жената е объркала описанието, но и от готвача не са обърнали внимание на грешката, когато са я побликували. Аз я правя като слагам бакпулвера при брашното - пресявам всичко, а сода изобщо няма. И това за бакпулвера и содата което казваш е наполовина само вярно. Содата се гаси в кисело мляко за да се неутрализира в киселина и после да не мирише толкова, а бакпулвера не му е необходимо нито прясно, нито кисело мляко.
1
0
Дани
Дани
19.06.2016 15:11
Бакпулвер не се слага в мляко, още по-малко в прясно. Т.е. няма нужда бакпулвера да се гаси в мляко/КИСЕЛО/защото лимонената киселина, като основна съставка на бакпулвера, върши тази работа. Когато, обаче, ползваме само основа/сода/, тя трябва да се угаси в киселина /кисело мляко, оцет, лим. сок/ и по този начин готовото изделие не мирише толкова силно на сода. Когато се използват два вида основи едновременно, напр. сода бикарбонат и амонячна сода, едната се гаси в кисело мляко, другата в оцет или лим. сок. Когато се употребява само бакпулвер, той се смесва заедно с брашното.
2
0
МАКЕДОНСКА
МАКЕДОНСКА
30.01.2016 16:59
Канелата наистина ли е 2 с.л /супени лъжици/? Не е ли много?
3
1
Радомира Михайлова
Ако не обичате много канела не слагайте толкова многа :) Аз примерно си слагам само 1 ч.л. за аромат, иначе не съм и почитател много.
1
0
Дани
Дани
19.06.2016 15:21
И на мен така ми се струва, също ми се вижда много и 1 ч.л. ванилия, незвасимо дали суха или мокра/течна. Но иначе като цяло рецептата ми изглежда добра и ще пробвам непременно. Само ванилията и канелата ще сложа по моя преценка.
1
0
Радомира Михайлова
Ей веднъж да случа на хубава и точна рецепта :D
Благодаря, страшно вкусни са, дано успея да заснема, че дорде се покаже от гофретника е изядена :)
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв