Шкембе чорба със свинско шкембе

07/10/2015
от РадкаНовак
"Никой не отказва шкембе! Никой! Особено когато е свинско, горещо и поднесено с много чесън и оцет!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 565
  • Преглеждания за месеца450
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско шкембе – 600 г
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • прясно мляко – 200 мл
  • олио – 60 мл
  • черен пипер
  • чесън
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете свинското шкембе във вряла вода, внимателно го изстържете с нож от вътрешната и външната страна, измийте го много добре и го залейте със студена вода. Варете около 1 час.

Нарежете свареното шкембе, а бульонът от варенето му се посолява и се вари още 20 минути.

След това добавете към него сгорещеното олио, смесено с червения пипер, черен пипер на вкус и млякото.

При поднасяне сложете малко шкембе в чинията и залейте с горещия бульон. Овкусете само с оцет и счукан чесън.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ella Alanova
Ella Alanova
04.01.2016 00:32
Коя е класическа и коя е оригинална шкембе чорба кой ще ми каже? Моята , защото я правя както ми харесва. А сега де ...
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв