Бавно печена свинска плешка

07/10/2015
Анжелика
отАнжеликаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 425
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинска плешка – 2.2 кг
  • вода – 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • чесън – ¼ с.л. на прах
  • сол
  • дафинов лист – 3 бр.
  • лук – 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Смесете заедно солта, чесъна и черния пипер.

Намажете с тази смес месото и го натрийте добре. Сложете плешката в тава. Добавете нарязания лук, водата и дафиновите листа.

Покрийте с фолио и запечете за 2.5-3 часа. Нарежете месото на порции и сервирайте с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар