Соленки с извара

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Соленки с извара1 / 2
08/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15-20 бр.
"Нашият съвет - тактично дайте рецептата на любимия човек и още по-тактично отбележете, че това е любимата ви закуска"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • извара - 1 ч.ч.
  • мазнина - 1 ч.ч. свинска мас
  • яйца - 1 жълтък
  • ким - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти (без жълтъка) се замесва меко тесто. Увива се в найлон и се слага за 30 минути в хладилник. После се изважда и върху кухненски плот се разточва кора с дебелина половин пръст. Режат се ленти с къдраво ножче или се изрязват предпочитани форми.

Соленките се пекат в намаслена тавичка, като се намазват със жълтък. Поръсват се с анасон или ким и се пекат до порозовяване. Подреждат се в купа и се покриват с прозрачно фолио, за да се запазят меки по-дълго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nevena Georgieva
Nevena Georgieva
Кое в рецептата е солено?
15.03.2015 15:42
баба
баба
Снимката не отговаря на рецептата.
29.07.2011 19:35
2
2