Цезар салата с дресинг

08/10/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Класическа салата Цезар, но с необикновено ароматен дресинг, чийто вкус ще помним задълго!"
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 489
  • Преглеждания за месеца887
  • Преглеждания за седмицата223
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • маруля – 3 бр. цезар
  • пармезан
  • зехтин – 3 с.л.
  • хляб – 3 ч.ч. нарязан
  • За дресинга
  • лимонов сок – 2 с.л.
  • аншоа – 6 бр.
  • чесън – 1 скилидка
  • жълтъци – 2 бр.
  • горчица – ¾ ч.л. дижонска
  • зехтин – 2 с.л.
  • олио – ½ ч.ч.
  • пармезан – 3 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете дресинга. Нарежете аншоата, смесете с чесъна и ги направете на пастичка.

Разбъркайте жълтъците и ги смесете с лимоновия сок и горчицата. Много внимателно прибавете зехтина и накрая олио.

Разбъркайте дресинга, прибавете пармезана, овкусете със сол и черен пипер.

Запечете крутоните с малко зехтин във фурната. Накъсайте салатата Цезар, залейте с дресинга, добавете крутоните, поръсете с пармезан и сервирайте веднага.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар