Френска лучена супа

06/11/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Смело можем да сравним френската лучена супа с малката черна рокля - истинска неостаряваща класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 089
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки кръгчета и ги запържете леко в масло на умерен огън. Добавете бъркайки ситно нарязания праз, с начукания чесън, кубчетата бульон и 1 литър вода.

Овкусете супата с мащерка, сол и черен пипер на вкус. Нека да поври на умерен огън за около 20-25 минути. Към края на варенето сипете и бялото вино. Сложете супата във фурната в подходящ съд, покрийте я отгоре с леко запържените кубчета хляб.

Добавете върху кубчетата настъргания ементал и запечете за около 10 минути на 280 градуса, докато отгоре леко се зачерви. Поднесете супата топла.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Димо
Димо
16.08.2013 12:24
Тази супа съм я срещал във вариант със карамелизиран лук, говежди бульон и т.н.
0
0
Живко
Живко
23.10.2011 10:16
Ползвал съм френска кулинарна книга, в която сиренето беше груйер, а може и пармезан. Вместо кубчета, ползвам препечени филийки, а вместо бульон сварявам един картоф (може да е нарязан на няколко едри парчета, да се свари направо в супата, вадя го и го правя на пюре и го разтварям в супата). Просто тези бульони са ми неясна химия, която избягвам. А, добавям и дафинов лист. :)
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв