понеделник, 1 септември

Пирожки

Публикувана от:
Видяно: 11 341 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Хляб
Рецепта за Пирожки
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч. свинска мас неразтопена, може и краве масло
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 200 г
  • мазнина - 30 г краве масло

Приготвяне на Пирожки

Киселото мляко се обърква заедно със солта и содата бикарбонат. Към пресятото брашно се добавят киселото мляко и свинската мас. Омесва се меко тесто, което се разделя на 8-10 топчета.

Сиренето се натрошавa в купа и се обърква заедно с едно яйце и белтъка от второто. Тестените топчета се разточват на питки, в средата на които се слага от плънката. Прегъват се на 2 и се притиска по края.

Пирожките се мажат с жълтък и се пекат в намазана с масло тава.

4.5 от 6 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и бърза рецепта за Пирожки. Не намерихте това което търсите? Разгледай другите ни категории за Пирожки. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Пирожки в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.