Пирожки

от ЕфросияМастър Шеф / Автор
05/12/2010
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо15 000
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч. свинска мас неразтопена, може и краве масло
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 200 г
  • мазнина - 30 г краве масло

Приготвяне на Пирожки

Киселото мляко се обърква заедно със солта и содата бикарбонат. Към пресятото брашно се добавят киселото мляко и свинската мас. Омесва се меко тесто, което се разделя на 8-10 топчета.

Сиренето се натрошавa в купа и се обърква заедно с едно яйце и белтъка от второто. Тестените топчета се разточват на питки, в средата на които се слага от плънката. Прегъват се на 2 и се притиска по края.

Пирожките се мажат с жълтък и се пекат в намазана с масло тава.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.5
Общо 6 гласували
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
домакиня
15.03.2015 15:16
Липсва ли нещо в рецептата?????
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с