Пирожки

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
05/12/2010
"Трябва да ти опитате, за да разберете защо всички се прехласват по пирожките!"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 440
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч. свинска мас неразтопена, може и краве масло
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 200 г
  • мазнина - 30 г краве масло

Начин на приготвяне

Киселото мляко се обърква заедно със солта и содата бикарбонат. Към пресятото брашно се добавят киселото мляко и свинската мас. Омесва се меко тесто, което се разделя на 8-10 топчета.

Сиренето се натрошавa в купа и се обърква заедно с едно яйце и белтъка от второто. Тестените топчета се разточват на питки, в средата на които се слага от плънката. Прегъват се на 2 и се притиска по края.

Пирожките се мажат с жълтък и се пекат в намазана с масло тава.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

домакиня
домакиня
15.03.2015 15:16
Липсва ли нещо в рецептата?????
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти