Гръцки кадаиф

10/10/2015
Ася
отАсяНовак
"Гърците са го измислили - вкусен кадаиф за десерт и ти става едно такова хубаво на душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 843
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кадаиф - 300 г
  • кори - 500 г
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • канела - 3 ч.л.
  • орехи - 2 шепи ядки, смлени
  • за сиропа
  • вода - 800 мл
  • кафява захар - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва да се смесят канелата и смлените ядки, а корите да се слепят две по две с малко зехтин. В средата на всяка двойка кори се редят орехи и кадаиф, след което се завиват на руло и се поставят в намаслена тавичка.

Всички рула се нарязват на парчета и се поливат с малко мазнина. Пекат се до готовност в загрята фурна.

След като изстине, кадаифът се залива със сгорещен сироп от вода и захар. Оставя се да престои така 8 часа и се поднася.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!