Домашна мастика

09/10/2015
от ТрайчоНовак
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 571
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • спирт - 500 мл /медицински, 96 %/
  • анетол - 25 мл
  • сакъз - 20 г масло
  • захар - 400 г
  • вода

Начин на приготвяне

В голяма емайлирана кофа се слагат спиртът, анетолът и сакъзът. Докато се добавят продуктите, трябва да се бърка непрестанно /Ако атенолът е в твърдо състояние, се загрява на водна баня/. След това се добавят към 3 литра вода и захарен сироп, приготвен от разтворена в 500 мл вода захар.

Всичко се бърка много добре и се налива още вода, така че да се добие течност с обем от десет литра. След като сместа се хомогенизира, се разпределя в три стъклени съда и там отлежава две седмици. После може да се прехвърли и в шишета.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Моника
Моника
24.01.2016 20:42
трябва да се пробва
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв