Домашна мастика

09/10/2015
Трайчо
отТрайчоНовак
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 582
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

  • спирт - 500 мл /медицински, 96 %/
  • анетол - 25 мл
  • сакъз - 20 г масло
  • захар - 400 г
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма емайлирана кофа се слагат спиртът, анетолът и сакъзът. Докато се добавят продуктите, трябва да се бърка непрестанно /Ако атенолът е в твърдо състояние, се загрява на водна баня/. След това се добавят към 3 литра вода и захарен сироп, приготвен от разтворена в 500 мл вода захар.

Всичко се бърка много добре и се налива още вода, така че да се добие течност с обем от десет литра. След като сместа се хомогенизира, се разпределя в три стъклени съда и там отлежава две седмици. После може да се прехвърли и в шишета.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Моника
Моника
24.01.2016 20:42
трябва да се пробва
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!