Крехки пържоли в глинен съд

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Крехки пържоли в глинен съд1 / 2
10/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 10 бр. пържоли
  • кисели краставички - 300 г
  • печурки - 500 г
  • лук - 3 глави
  • доматено пюре - 3 с.л. от консерва
  • сметана - 200 мл течна
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин
  • червен пипер
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и лука и ги нарязваме. Надребняваме и киселите краставички. Намазваме глинения съд с масло и редим в него както от начуканите пържоли, така и от гъбите и зарзавата.

Междувременно поръсваме и с подправките. Когато всички продукти са в гювеча, заливаме с доматеното пюре и сметаната. Доливаме 1 к.ч. вода и слагаме капака на съда. Печем в загрята фурна на 220 градуса. От време на време ястието се разбърква.

След около два часа месото трябва да е готово и градусите се намалят. Капакът се маха и ястието се поръсва с настърган кашкавал. Допича се още 5-8 минути и се вади от печката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ламби
Ламби
Защо слагаш и киселите краставички ?! Тях можеш да добавиш при сервирането така ще усетиш ,че са кисели !
05.01.2019 05:03
Хриси
Хриси
Глинен съд не се слага в загрята фурна, защото ще се спука
18.12.2015 15:00
5
Milena
Milena
Abe hora kato gi pishite tezi recepti chetete li gi sled tova? kak moje parjoli v giuvech dokato se pekat da se razbarkvat ot vreme na vreme?
23.10.2015 00:18
6