Локумки с бяло вино

06/11/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Време ли е за следобедно кафе и локумки?"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо32 532
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мазнина - 1 ч.ч. свинска мас, може и краве масло или маргарин
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 - 3 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • локум - 200 г
  • захар - 100 г пудра за поръсване

Начин на приготвяне

Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка и към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се до разтваряне на съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с пресято брашно.

Налива се бялото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Топката се разделя на две или три по-малки топки и от всяка се разточва кора с дебелина половин сантиметър или малко по-тънко.

Локумът се нарязва на малки хапки. От тестените кори се режат квадрати с големина 7-5 см. Може от едната кора да се изрежат с чаша кръгове. В средата на всеки квадрат и кръг се слага по парченце локум.

Квадратите се навиват на пурички, а кръговете се загъват на две като в края се прещипват. Локумките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, до порозовяване. Още топли се овалват в пудра захар, омесена с ванилия. Най-добре е да се консумират на следващия ден.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 4
3 3
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Краси
Краси
23.07.2013 14:26
Моята рецепта за тестото е 1 кг брашно, половин кг свинска мас (не се разтопява, както е твърда се меси), 250 милилитра жълт швепс (от соц-а е, слагам или жълта лимонада или фанта портокал) и 2 кутийки розов локум и нарязани на дребно орехи за плънката плюс пудра захар за овалване. Перфектна рецепта. В тестото не се поставя никаква захар.Слагам една щипчица сол само за вкус. Локумът в плънката и овалването в пудра захар са достатъчни за подслаждането. Стават много бройки, нежни, розови и пръхкави.
10
0
Ели
Ели
24.02.2013 14:05
Сгреших, като сложих 2/3 ч.ч. захар. Явно неслучайно сладките са почти без захар. Губи се вкуса на тестото, прекалено сладки станаха...
2
2
галя
галя
12.04.2012 17:21
аз слагам 1ч. ч. захар да са по сладки и стават страхотни!!!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти