понеделник, 2 май

Локумки с бяло вино

06/11/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции20-25 бр.
Изпрати Локумки с бяло вино
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо29 565
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • мазнина - 1 ч.ч. свинска мас, може и краве масло или маргарин
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 - 3 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • локум - 200 г
  • захар - 100 г пудра за поръсване
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Локумки с бяло вино

Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка и към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се до разтваряне на съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с пресято брашно.

Налива се бялото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Топката се разделя на две или три по-малки топки и от всяка се разточва кора с дебелина половин сантиметър или малко по-тънко.

Локумът се нарязва на малки хапки. От тестените кори се режат квадрати с големина 7-5 см. Може от едната кора да се изрежат с чаша кръгове. В средата на всеки квадрат и кръг се слага по парченце локум.

Квадратите се навиват на пурички, а кръговете се загъват на две като в края се прещипват. Локумките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, до порозовяване. Още топли се овалват в пудра захар, омесена с ванилия. Най-добре е да се консумират на следващия ден.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.8
Общо 18 гласували
5 8
4 4
3 3
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Краси
23.07.2013 14:26
Моята рецепта за тестото е 1 кг брашно, половин кг свинска мас (не се разтопява, както е твърда се меси), 250 милилитра жълт швепс (от соц-а е, слагам или жълта лимонада или фанта портокал) и 2 кутийки розов локум и нарязани на дребно орехи за плънката плюс пудра захар за овалване. Перфектна рецепта. В тестото не се поставя никаква захар.Слагам една щипчица сол само за вкус. Локумът в плънката и овалването в пудра захар са достатъчни за подслаждането. Стават много бройки, нежни, розови и пръхкави.
7
0
Ели
24.02.2013 14:05
Сгреших, като сложих 2/3 ч.ч. захар. Явно неслучайно сладките са почти без захар. Губи се вкуса на тестото, прекалено сладки станаха...
1
1
галя
12.04.2012 17:21
аз слагам 1ч. ч. захар да са по сладки и стават страхотни!!!
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и бърза рецепта за Локумки с бяло вино. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни категории за Локумки с бяло вино. Изпитани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Съвети как да приготвим Локумки с бяло вино в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.