Домашни кашкавалки с мая

17/10/2015
от М. К.Новак
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 112
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля и маята се разтваря в него, заедно с подправките. Брашното се пресява в дълбок съд и се прави кладенче. Вътре се наливат маята и разтопеното масло.

Всички съставки се объркват и се замесва тесто. То се оставя да втаса за един час, след което се размесва още веднъж и се разстила на тънки листа, които се режат на правоъгълници.

Всеки от тях се пълни с плънка от разбитoто яйце и натрошеното сирене, след което се завива на руло.

Рулото пък се свива като охлювче. Всички охлювчета се нареждат в намазнена и набрашнен тава и се пекат на 180 градуса.

Малко преди да бъдат окончателно извадени от фурната, се поръсват с настърган кашкавал и се връщат в печката, да се дозапекат.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар