Свинско джоланче с ориз

26/11/2015
Полина
отПолинаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 028
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и накисваме ориза за 2 часа във вода. Сваряваме джолана в подсолена вода, като добавим черния пипер и дафиновия лист. Изваждаме го и надребняваме месото.

В касерола загряваме мазнина и задушаваме нарязания лук, а след това и манатарките. Добавяме заквасената сметана и разбъркваме. Слагаме ориза и 2-3 с.л. от бульона, в който е вряло месото.

Оставяме всички да къкри под похлупак, докато оризът омекне. След това добавяме месото и царевицата, поръсваме с подправките и разбъркваме. Готвим още 5-6 минути и оттегляме от котлона.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар