Шоколадова глазура

05/12/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Знаете ли как да си направите най-вкусната и ефектна шоколадова глазура за сладкиши, кремчета и сладолед? Вижте тук"
Готвене15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123 036
  • Преглеждания за месеца2048
  • Преглеждания за седмицата191
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Млякото се слага да кипне и към него се добавя шоколада, начупен на парчета, кравето масло, какаото и пудрата захар.

Глазурата се бърка с дървена шпатула до напълно разтопяване на шоколада и придобиване на гъстота. След това се оставя да се поохлади и да се сгъсти леко.

Шоколадовата глазура е подходяща за торти, кремове или кейксове.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 21
4 10
3 10
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
14.03.2016 00:38
Изглежда превъзходно!
1
0
Гери
Гери
28.03.2014 08:37
Ами ,то си пише ЧЕРЕН шоколад ,че е за предпочитане.Най-добре е ако е с 70 % какао,иначе е нормално да не се сгъсти.
1
1
Радичко
Радичко
30.01.2014 19:15
А някой ако ви каже какво значи „кейксове“, ще го поздравя...
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв