Зрял боб с ребърца

14/10/2015
"Най-вкусната подправка за зрял боб определено са свинските ребърца, съгласни ли сте?"
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 838
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 600 г
  • свински ребърца - 500 г
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • джоджен
  • червен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва във вода за 1 вечер. Сварява се в подсолена вода и се отцежда.

В тенджера се задушава нарязаният лук и се добавя доматеното пюре. Слагат се бобът и ребрата. Всичко се позапържва и се долива 1 ч.ч. вода.

Оставя се да къкри на огъня, докато месото се сготви. Брашното се запържва отделно с червения пипер и се добавя към ястието, за да се сгъсти.

Слага се джодженът и се посолява. Разбърква се добре и след 6-8 минути гозбата се отдръпва от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар