Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с пилешко и ориз

Баница с пилешко и ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Баница с пилешко и ориз1 / 2
27/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
"Тази рецепта ще обърне представите ви за вкусна баница - ужасно вкусна комбинация от пилешко, ориз и гъби, която няма да забравите"

Необходими Продукти

  • кори - 3 пакета
  • пиле - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 300 гр.
  • чесън - 3 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 125 гр.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на парчета и го поставяме да се вари в студена вода, добавяме няколко зърна черен пипер и сол. Обезкостяваме месото и го накъсваме на малки парченца. Прецеждаме бульона.

В съд с 3 л. вода поставяме сол и 1 с. л. олио. Във врящата вода добавяме ориза и го оставяме да ври 10 мин. Прецеждаме го през цедка и го измиваме на течаща вода. Оставяме го да се отцеди.

В предварително загрятото олио запържваме нарязания на ситно чесън и гъбите, нарязани на тънки филийки. След като омекнат добавяме пилешкото месо и ориза. Пържим още от 3 до 5 мин. , посоляваме, поръсваме с черен пипер и наливаме 1ч. ч. от прецедения бульон.

В намазана тавичка редим 2 - 3 кори намазваме ги с разтопено масло, слагаме плънката и т. н. Отгоре обилно намазваме баницата с масло и печем на 180 градуса.

След като я извадим от фурната, напръскваме я с вода и я задушаваме с кърпа. Изчакваме да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радост
Радост
Оставам с впечатлението, че има грешка в пропорциите и количествата. 3 пакета кори и 3 връзки чесън ? Не идват ли в повече ?
01.04.2011 11:42
Unknown
Unknown
По-скоро са имали предвид 180.
05.09.2010 19:54
Кулинар-любител
Кулинар-любител
Опитах да я опека на 18 градуса, но не се получи.
12.04.2010 20:07