Панирани пилешки крила с гарнитура

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
05/12/2010
"Не знаем каква е гарнитурата за тези хрупкави пилешки крилца, но ако не е бира, не ни канете!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо17 398
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг крилца
  • яйца - 2 броя
  • олио - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 300 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л
  • бира - 100 мл
  • лайм - 1 брой, може и лимон
  • галета

Приготвяне

Пилешките крилца се слагат в тава и се поливат със бирата. Оставят се за 1- 2 часа да се мариноват. Яйцата се чукват в купа, разбиват се с бъркалка.

Крилата се изваждат от маринатата, овалват се в брашно, смесено с 1/2ч.л. сол, 1/2ч.л. червен пипер. Топват се в яйчената смес, после в галета и се пържат в силно сгорещено олио.

Панираните крилца се подреждат в чиния и се поливат с изцедения сок от лайм. Поднасят се с гарнитура от пържени картофки и зеленчуци.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с