Панирани пилешки крила с гарнитура

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
05/12/2010
"Не знаем каква е гарнитурата за тези хрупкави пилешки крилца, но ако не е бира, не ни канете!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 853
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг крилца
  • яйца - 2 броя
  • олио - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 300 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л
  • бира - 100 мл
  • лайм - 1 брой, може и лимон
  • галета

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се слагат в тава и се поливат със бирата. Оставят се за 1- 2 часа да се мариноват. Яйцата се чукват в купа, разбиват се с бъркалка.

Крилата се изваждат от маринатата, овалват се в брашно, смесено с 1/2ч.л. сол, 1/2ч.л. червен пипер. Топват се в яйчената смес, после в галета и се пържат в силно сгорещено олио.

Панираните крилца се подреждат в чиния и се поливат с изцедения сок от лайм. Поднасят се с гарнитура от пържени картофки и зеленчуци.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Най-популярните рецепти от категорията