Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани пилешки крила с гарнитура

Панирани пилешки крила с гарнитура

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Панирани пилешки крила с гарнитура1 / 3
05/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Не знаем каква е гарнитурата за тези хрупкави пилешки крилца, но ако не е бира, не ни канете!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг крилца
  • яйца - 2 броя
  • олио - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 300 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л
  • бира - 100 мл
  • лайм - 1 брой, може и лимон
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се слагат в тава и се поливат със бирата. Оставят се за 1- 2 часа да се мариноват. Яйцата се чукват в купа, разбиват се с бъркалка.

Крилата се изваждат от маринатата, овалват се в брашно, смесено с 1/2ч.л. сол, 1/2ч.л. червен пипер. Топват се в яйчената смес, после в галета и се пържат в силно сгорещено олио.

Панираните крилца се подреждат в чиния и се поливат с изцедения сок от лайм. Поднасят се с гарнитура от пържени картофки и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка: