Свинско руло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Свинско руло1 / 2
14/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
1 бр.
"Докато месото изстива, за да бъде нарязано, вие може да приготвите и подходяща гарнитура, а ние вече пътуваме към вас"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г, цяло парче от карето
  • сини сливи - 10 броя сухи, почистени от костилките
  • мазнина - 50 г краве масло + 1 с.л. олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се поставя върху плот и с остър нож се реже на дължина, като се стремите да е с дебелина около 1, 5 см, като целта е да получите 1 голямо парче месо. Начукайте го с чукче за месо, залейте с малко олио, сол и черен пипер.

Сините сливи (разполовени) се редят равномерно по цялото руло. Навийте свинското рулото и го престегнете със здрав конец, осолете го добре и оставете да постои 10 минути, докато поеме солта, намажете го с олио и поръсете с черен пипер.

Загрейте фурната на 230 градуса, а месото сложете в тава заедно с 250 мл вода и 50 г краве масло. Изпеченото руло не се реже преди да е изстинало, за да не се начупи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Свинското много си върви със сини сливи.
29.02.2016 11:25