Канелени меденки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Канелени меденки1 / 5
19/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
"Ароматът на канела, който се носи от кухнята, ни пречи да мислим за друго, освен за тези великолепни сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • мед - 150 г
  • захар - 70 г
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло - 70 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте леко меда с маслото, захарта и солта. Свалете от котлона и оставете сместа да се охлади.

Добавете пресятото брашно с бакпулвера. Накрая прибавете канелата и разбитото яйце.

Замесете гладко тесто и разточете тънка кора. Изрежете меденки с формички и ги намажете с разбит жълтък.

Запечете в загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nurai
Nurai
Вкусът им е добър и имат хубав аромат. Получиха се по-скоро като курабийки отколкото меденки. Станаха твърди. Обаче със сигурност ще се изядат.
10.04.2021 19:28