Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Френски мармалад от кестени

Френски мармалад от кестени

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски мармалад от кестени1 / 2
21/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
15
"Аромат и вкус, които ще откриете само при нас"

Необходими Продукти

  • кестени - 1 кг
  • захар - 500 г
  • ванилия - 1 бр.
  • коняк - 1/3 ч.ч.
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху всеки кестен се прави лек разрез. Слагат се в купа и се заливат с гореща вода. След 10 минути кората омеква и може да се махне. Почистените кестени се слагат в тенджера, заливат се с вода, колкото да ги покрие. Добавя се ванилията и сместа се загрява до кипване.

След като кипне, се похлупва с капак, котлонът се намалява до минимум и кестените се варят 40 минути. Водата се излива в отделен съд.

Кестените се пасират. Добавя се водата от варенето. Добавя се захарта и всичко се разбърква добре. Вари се до сгъстяване на бавен огън, като периодично се разбърква.

Когато е достатъчно гъсто, се добавя конякът и ромът, разбърква се и след една минута се сваля от котлона. Разпределя се в сухи чисти буркани. Съхранява се в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: