Руски селски пирожки с извара

21/10/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 253
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на парчета. Фурната се загрява до 180 градуса. Прави се плънка, като изварата, сметаната и захарта се смесват, добавят се яйцата и се разбърква добре.

Добавя се брашното, разбърква се и сместа се оставя настрана. Приготвя се тестото, като в омекналото масло се добавя пудрата захар и се разбива добре. Добавят се яйцата и се разбърква добре. Брашното се смесва със солта и бакпулвера.

Една трета от брашното се добавя в сместа с маслото и се разбърква. Останалото брашно се пресява над работния плот, отгоре се слага сместа с маслото и се замесва тесто. Разделя се на 12 части.

Всяка част се сплесква на кръг с диаметър около 10 сантиметра. Върху половината от кръгчето се слага плънка, в която може да добавите някоя зелена подправка, зелен лук или чесън по избор, и се похлупва с останалата половина. Защипват се краищата, но само в ъглите, за да се вижда плънката. Редят се в тава и се пекат 25 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар