Консерва Ропотамо със скумрия

22/10/2015
Цонко
отЦонкоНовак
"Обичаната от всички консерва Ропотамо със скумрия може да си приготвите сами вкъщи. Обзалагаме се, че ще стане сто пъти по-вкусна от готовите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 133
  • Преглеждания за месеца1869
  • Преглеждания за седмицата395
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешността и главата. Измива се на течаща вода и се нарязва на филии. Парчетата се поставят в тенджера и се заливат с маринатата. Целта е тя да покрие месото. Ако е малко, се приготвя още една доза.

Рибата се вари двадесетина минути, след което се изважда от марината и се оставя настрана. На нейно място се добавят нарязаните на кръгчета моркови, за да омекнат.

След това в буркан се слагат от черния пипер и се редят рибата, омекналите моркови и останалите надребнени продукти, като се добавя и от лютеницата.

Налива се и от маринатата, така че съдовете да се запълнят до под ръба. Консервите се запечатват с капачки и се стерилизират двадесетина минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ruash
ruash
01.11.2016 00:00
Много ми се вижда таз лютеничка-2,5кг и чушките 1,5 какво е? Килограм ли е, чушка и половина ли е?
10
0
Нана
Нана
24.10.2016 20:40
Боба кога се тегли 500гр-като сварен или като суров?
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв