Консерва Ропотамо със скумрия

22/10/2015
"Обичаната от всички консерва Ропотамо със скумрия може да си приготвите сами вкъщи. Обзалагаме се, че ще стане сто пъти по-вкусна от готовите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 312
  • Преглеждания за месеца481
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • скумрия - 5 риби
  • грах - 400 г
  • боб - 500 г сварен
  • лютеница - 2.5 кг
  • моркови - 4 бр.
  • чушки - 1.5 печени
  • кисели краставички - 1 буркан
  • за маринатата
  • оцет - 1 ч.ч.
  • масло - 2 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешността и главата. Измива се на течаща вода и се нарязва на филии. Парчетата се поставят в тенджера и се заливат с маринатата. Целта е тя да покрие месото. Ако е малко, се приготвя още една доза.

Рибата се вари двадесетина минути, след което се изважда от марината и се оставя настрана. На нейно място се добавят нарязаните на кръгчета моркови, за да омекнат.

След това в буркан се слагат от черния пипер и се редят рибата, омекналите моркови и останалите надребнени продукти, като се добавя и от лютеницата.

Налива се и от маринатата, така че съдовете да се запълнят до под ръба. Консервите се запечатват с капачки и се стерилизират двадесетина минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ruash
ruash
01.11.2016 00:00
Много ми се вижда таз лютеничка-2,5кг и чушките 1,5 какво е? Килограм ли е, чушка и половина ли е?
13
0
Нана
Нана
24.10.2016 20:40
Боба кога се тегли 500гр-като сварен или като суров?
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв