Супа с елда и пърхутка

22/10/2015
Соня
отСоняНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо606
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте елдата и я накиснете за 12 часа, като през това време смените водата три пъти. Когато времето за изкисване е минало, скълцайте лука и го задушете в тенджера с малко масло. Щом стане прозрачен, добавете надребнените, предварително почистени гъби и картофи.

Налейте 4 ч.ч. вода и оставете да заври. Когато гъбите и картофите поомекнат, се слага и елдата.

Овкусява се с наситнените зелении и останалите подправките. Ястието се оставя на огъня, докато се сварят всички продукти. По желание към супата може да се добави и фиде.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар