Домашен гювеч с пилешки бутчета

22/10/2015
от Робин ХудНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 504
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват и измиват. Подсушават се и се овалват в галета, след което се запържват леко в тиган. След това в същата мазнина се запържват още почистените и нарязани на дребно лук, гъби, чушки, моркови и домати.

Половината от зеленчуковата смес се изсипва по дъното на намазнен гювеч и се овкусява с подправки. Върху нея се разпределят пилешките бутчета, които също се поръсват с подправки.

Отгоре се слага останалият зарзават и подправки, след което съдът се затваря с капак. Яденето се пече около половин час на загрята фурна при 180-200 градуса. След това гювечът се отваря и ястието се сервира.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар