Домашен гювеч с пилешки бутчета

22/10/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 522
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 бутчета
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • лук - 3 глави
  • галета - за овалването на бутчетата
  • сол - на вкус
  • мащерка - 2 щ.
  • червен пипер - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват и измиват. Подсушават се и се овалват в галета, след което се запържват леко в тиган. След това в същата мазнина се запържват още почистените и нарязани на дребно лук, гъби, чушки, моркови и домати.

Половината от зеленчуковата смес се изсипва по дъното на намазнен гювеч и се овкусява с подправки. Върху нея се разпределят пилешките бутчета, които също се поръсват с подправки.

Отгоре се слага останалият зарзават и подправки, след което съдът се затваря с капак. Яденето се пече около половин час на загрята фурна при 180-200 градуса. След това гювечът се отваря и ястието се сервира.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар