Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Лесни толумбички без шприц

Лесни толумбички без шприц

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Лесни толумбички без шприц1 / 2
24/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Красотата е временна, но вкусът остава завинаги"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • вода - 500 мл
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 120 г
  • сол - 2 щ.
  • за сиропа
  • кафява захар - 450 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • вода - 500 мл
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се възвира и в нея се добавят маслото и солта. Влага се и брашното, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Когато тестото започне да да се отделя от съда, се маха от огъня. Добавят се едно по едно яйцата и размесването продължава, за да се получи хомогенна каша.

От нея се взимат малки количества с помощта на лъжица и тестото се изпържва в маслена баня. Друг вариант е да използвате голяма фуния вместо шприц.

Можете също така да си направите своеобразен шприц, като отрежете част от ъгълчето на правоъгълен полиетиленов плик и след това да напълните сместа вътре, с после да я изстискате в загрятата мазнина.

Добитите по този начин толумбички няма да имат търговски вид, но на вкус няма да се различават от купешките. Изпържените сладкиши се вадят с решетъчна лъжица.

Заливат се със студен сироп, приготвен от сгорещена вода, лимонов сок, ванилия и захар. Поставят се в хладилника за 4-5 часа и след това се поднасят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: