Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Гръцко Критараки

Гръцко Критараки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Гръцко Критараки1 / 3
25/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • критараки - 500 г или паста орзо
  • кефалотири - 150 г или пармезан
  • вода - 500 мл
  • домати - 400 г
  • маслини - 200 г черни, обезкостени
  • вино - 250 мл Розе
  • узо - 3 с.л.
  • риган - 2 щ.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага в тенджерка и се възвира. Към нея се добавят виното и пасираните домати.

Разбърква се и се слагат още солта, черният пипер, риганът, узото, зехтинът и наситнените маслини. След като всички съставки уврят добре, се прибавя и критаракито.

Ястието се разбърква и се оставя да къкри на тих огън. Ако е прекалено гъсто, може да се добави още вино.

Когато всички продукти омекнат достатъчно, яденето се сервира в чинии. Отгоре се слагат парчета сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: