Универсално тесто за рогчета

25/10/2015
Димитричка
отДимитричкаНовак
"И защото сме сигурни, че и вие сте заклети почитатели на рогчетата, ви предлагаме изпитана рецепта за универсално тесто за рогчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 214
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в 200 мл топличка вода. Пресейте брашното в дълбок съд и направете отвор в получилата се купчинка. Сложете в него разбитите отделно яйца и зехтин. Вложете и сместа с маята.

Бъркайки, прибавете и останалите продукти. Замесете гладко тесто и го оставете половин час на стайна температура, докато удвои обема си. След това тестото се омесва още веднъж и се дели на осем части.

Те от своя страна се омесват пак и се разполовяват. Получените парчета се разточват на правоъгълници. В средата на всеки от тях се слага избраната плънка и се завиват рогчета. Те се подреждат в намаслена тава и се пекат в загрята фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар