Пухкав грахам хляб

25/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 015
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пълнозърнесто брашно - 400 г Грахам
  • брашно - 100 г бяло
  • мая - 1/2 кубче, жива
  • вода - 300 мл топла
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 2 щ.
  • захар - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко от водата и се оставя така 15 минути. След това се добавя към брашното. Слагат се останалото количество вода и други продукти.

Всичко се разбърква, като целта е да се получи гладко тесто. То се оставя да втаса 40 минути. След това се омесва още веднъж. Разполага се в леко намазнена тавичка и най-отгоре по него се правят няколко леки разреза.

Вкарва се в загрята на 180 градуса фурна. Пече се около 30-40 минути. Накрая се изважда и се напръсква с вода. Покрива се с кърпа за известно време и после се поднася.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар