Пухкав грахам хляб

25/10/2015
от МирославаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 043
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко от водата и се оставя така 15 минути. След това се добавя към брашното. Слагат се останалото количество вода и други продукти.

Всичко се разбърква, като целта е да се получи гладко тесто. То се оставя да втаса 40 минути. След това се омесва още веднъж. Разполага се в леко намазнена тавичка и най-отгоре по него се правят няколко леки разреза.

Вкарва се в загрята на 180 градуса фурна. Пече се около 30-40 минути. Накрая се изважда и се напръсква с вода. Покрива се с кърпа за известно време и после се поднася.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар