Език в гювече

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Език в гювече1 / 2
25/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свински език - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр.
  • печурки - 400 г
  • грах - 2 с.л.
  • чушки - 4 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • целина - 2 щ.
  • кимион - 2 щ.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките езици се почистват и измиват. Поставят се заедно с подправките в тенджера и се заливат с вода, която трябва да покрие месото. Всичко се вари 30-35 минути и след това езикът се вади и се нарязва на колелца.

Подрежда се в намаслени гювечета. Зарзаватът и гъбите се почистват и измиват. Продуктите се режат на дребни парчета и се задушават в малко масло за десетина минути. След това с полученото се покрива езикът. По желание може да се капне и малко вино.

Гювечетата се затварят с капачета и се пекат 20-30 минути на умерена фурна. Накрая капачетата се махат и яденето се поръсва с настърган кашкавал и подправки. Оставя се да се дозапече и се вади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теди
Теди
Извинете не разбрах езика свински ли е или телешки, защото все пак става дума за различни животни
26.10.2015 14:36
3
1
Покажи всички подкоментари