Тирамису с горски плодове

26/10/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо639
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се почистват от дръжките и листенцата, измиват се и се отцеждат. Оставят се да изсъхнат на хартия.

На водна баня се разбиват 3 яйца и 2 жълтъка, като се добавя захарта и ванилията. След десетина минути непрекъснато разбиване сместа става пенлива и се сваля от котлона.

Оставя се да изстине. Сметаната се разбива и се добавя към изстиналата яйчена смес. Сокът от боровинки се смесва с шампанското.

Всяка бишкота се потапя в тази смес и се вади, за да не се размекне прекалено. Половината бишкоти се редят на дъното на тавичка.

Отгоре се слагат половината горски плодове и се заливат с крема.

Отгоре се слагат останалите бишкоти, покриват се с останалите плодове и с останалия крем. Оставя се за 6 часа в хладилника и се сервира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар