Браунис с какао

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
07/11/2010
"Даваме ви не повече от 25 минути, за да приготвите тези браунис. Времето започва да тече .... сега!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 806
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • мазнина - 10 с.л. неосолено масло
  • захар - 280 г
  • какао - 3/4 ч.ч. плюс 2 с.л. неподсладено на прах
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л. течна
  • яйца - 2 големи и студени
  • брашно - около 70 г
  • ядки - 1 ч.ч. смлени

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително на 160 градуса. Маслото, захарта, какаото и солта се разтопяват на водна баня, като се разбърква.
Леко се охлажда, след което се добавят яйцата и брашното и ядките.

Енергично се разбива до хомогенност и се излива в тава, която е покрита с алуминиево фолио или хартия за печене. Сладкишът се пече около 25-30 минути, до влажна клечка, след което се охлажда напълно.

Реже се на 16 или 25 квадратчета, като тавичката, в която трябва да се изпече е с размери 20х20 см.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Най-популярните рецепти от категорията