Бабиния тутманик с яйца и сирене

28/10/2015
Баба Тошка
отБаба ТошкаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 435
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете маята в него, като добавите и захарта. Оставете сместа така 15 минути. Пресейте брашното и посолете. Направете кладенче и налейте вътре маслото и маята. Замесете тесто и го оставете да втаса.

Размесете го още веднъж и го разделете на три топки. Разточете всяка от тях на кори, не по-големи от тавата, в която ще разположите тутманикa. Намажете тавата със свинска мас и отгоре сложете първата кора.

Поръсете с мазнина и сложете половината от плънката. Сложете втората кора и нанесете другата част. Най-отгоре покрийте с третата кора. Поръсете я с мазнина и я намажете с разбитите яйца. Печете тутманика до зачервяване на 180 градуса в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар