Пататник с готови кори

28/10/2015
от Баба АнкаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 694
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едро. Варят се 15 минути в подсолена вода. След това се изваждат и се отцеждат в гевгир.

Смачкат се и се размесват с натрошеното сирене, скълцания лук и разбитите яйца. Подправят се на вкус. Тавата се намазнява.

В нея се слага първата кора, която се напръсква с разтопено масло. Върху нея се разпределя плънката. Тя се напръсква пак с масло и се покрива с втората кора.

Тези, които не са успели да си набавят ръчно точени кори, могат да ползват и от точените кори, които са по-разпространените в търговските вериги. От тях обаче се слагат по 3 листа под и над плънката.

Нареденият пататник се поръсва с масло и се маже с разбитите яйца. Печете в загрята фурна на умерена температура. След това се вади и когато изстине, се реже на парчета.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар