Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Пататник с готови кори

Пататник с готови кори

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пататник с готови кори1 / 2
28/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори - 2 бр. готови, ръчно точени
  • картофи - 800 г
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 глава, голяма
  • масло - 1 кубче, краве
  • сирене - 200 г
  • сол
  • джоджен
  • черен пипер
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едро. Варят се 15 минути в подсолена вода. След това се изваждат и се отцеждат в гевгир.

Смачкат се и се размесват с натрошеното сирене, скълцания лук и разбитите яйца. Подправят се на вкус. Тавата се намазнява.

В нея се слага първата кора, която се напръсква с разтопено масло. Върху нея се разпределя плънката. Тя се напръсква пак с масло и се покрива с втората кора.

Тези, които не са успели да си набавят ръчно точени кори, могат да ползват и от точените кори, които са по-разпространените в търговските вериги. От тях обаче се слагат по 3 листа под и над плънката.

Нареденият пататник се поръсва с масло и се маже с разбитите яйца. Печете в загрята фурна на умерена температура. След това се вади и когато изстине, се реже на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: